8.2.2007

Median edustajat!

Olen tässä vuosien varrella törmännyt monenlaisiin median edustajiin. Listalta löytyy tavallisia toimittajia, julkkistoimittajia, kuvaajia, "keltaisen" lehdistön kuvaajia ja monia muita. Yhden asian olen kuitenkin vuosien varrella pannut merkille joillekin median edustajille PRESSIkortti on kuin vapaalippu taivaasen. Joidenkin median edustajien käytös on todella ala-arvoista ja he vielä olettavat että heitä palvellaan nopeammin kuin muita vain siksi että he edustavat vapaata mediaa. Joillain median edustajilla on myöskin se harhakuvitelma että PRESSIkortti on sama asia kuin se että kaikkialle pääsee täysin vapaasti mikä EI pidä paikkaansa.

Median edustajat ovat kovin tuohtuneita jos heiltä kysytään PRESSI korttia kun he pyrkivat esim. johonkin tiedoitustilaisuuteen joka pidetään sellaisessa paikassa jossa kaikki sisääntulijat tarkistetaan. Otetaanpa tähän pieni lainaus Suomen Journalistiliiton sivuilta:

SJL:n jäsenkortti= pressikortti (Teksti kokonaisuudessaan edellä olevan linkin takana.)
"Voimassa oleva pressikortti ilmaisee, että kortin haltija on ammatissa työskentelevä journalisti. Pressikortin voi joutua esittämään mm. tiedotustilaisuuksiin saapuessaan.
Erilaiset tahot myöntävät pressikortin esittävälle journalistille erilaisia etuja, alennuksia ja ilmaisia sisäänpääsyjä tilaisuuksiin myös riippumatta siitä, onko henkilö liikkeellä työtehtävissä vai ei. SJL ei suosittele jäsenilleen perusteettomien etuuksien kerjäämistä ammatin varjolla."

Mitäköhän niillä median edustajilla jotka yrittävät saada PRESSIkortista irti kaiken mahdollisen ja mahdottoman hyödyn on edellämainittuun kommentoitavaa sen joka viikoloppuisen baarin jonon ohi vonkaamisen jälkeen. Asia jota haluaisin pytää median edustajilta on se että he ymmärtäisivät sen että mekin teemme työtämmä kun kysymme vartijan taikka järjestyksenvalvojan ominaisuudessa PRESSIkorttia. Pieni elämän viisaus tähän loppuun vielä: Sitä saa mitä tilaa.

Ei kommentteja: