28.3.2007

Blogeja joita seuraan

Olen tässä jo jonkun aikaa seurannut myöskin kahden muun vartijan blogeja. Näissä blogeissa on on paljon hyvää asiaa ja hyviä huomioita. Pojat ovat hyviä kirjoittamaan toisin kuin minä. HEidän sujuvaa tekstiiän on mukava lukea. Jatkaa samaan malliin.
Tehtävänä turvallisuus Apinan elämää

Uusina tuttavuuksina on kahden poliisin edustajan blogit, jotka ovat hyvinkin karua kertomaa heidän arjestaan. Mutta kuitenkin hyvin kirjoitettu ja helposti luettavaa vaikkakaan ei aina niin mukavia tarinoita. Suosittelen lämpimästi.
Paha Poliisi Poliisin elämää

Metallimessu Tampere 7.6.2007

Vielä palatakseni Turun messuun niin kiitos kaikille jotka osallistuivat messun tekemiseen ja ISO kiitos niille SGL-Järjestyksenvalvonnan JV:lle jotka hoitivat oman leiviskänsä todella hyvin. Suurin kiitos kuitenkin kuuluu niille yli tuhannelle ihmiselle jotka tulivat paikalle.

Tampereen metallimessu 7.6.2007 Sauna open air festivalin yhteydessä.

www.metallimessu.com

Vappu 2007

Tästä se kaikki alkaa nimittäin erilainen vappu tapahtuma. Yhteiskristillinen Vappu 2007 tapahtuma on järjestyksessään nyt kolmas. Tule nauttimaan hyvästä menosta ja musiikista.

Itse asiassa kaikki alkoi jo muutama kuukausi sitten ja valmistelut vain kiihtyvät vapun lähestyessä. Minä olen kyseisen tapahtuman turvallisuusvastaava. Paljon on ollut tekemistä ja vieläkin riittää hommia hoidettavaksi ennnen vapunaattoa. Tämä on siinä mielessä ollut mielenkiintoinen projekti että olen oppinut paljon uusia asioita ja näkökulmia. Eteeni on tullut esimekiksi laajamittaisen turvallisuussuunnitelman tekeminen. Mikä on sisältänyt minulle muutamia uusia asioita joita on joutunut ottamaan huomioon suunnittelussa kun aikaisemmin nämä vuodet olen ollut totuettamassa muiden suunnitelmia. Toinen asia mikä on myöskin tuottanut jonkun verran päänvaivaa mistä saada riittävä määrä järjestyksenvalvojia paikalle vapunaattona vapaaehtoispohjalta mutta tämäkin asia on saatu hoidettua hyvin kuntoon pienellä ja vähän isommallakin sinnikkyydellä.

Vietä erilainen Vappu 2007

7.3.2007

Metallimessu karavaani saapuu Turkuun 10.03.2007

Kuten jo aikaisemmin laiton pientä puffia niin metallimessu saapuu Turkuun 10.03.2007. Messu järjestetään klo 18- Mikaelin kirkossa.
Saa nähdä mitä siellä tulee itse lähden sinne vastaamaan turvallisuudesta. Paikanpäältä tulee viisi kappaletta Jv:tä joista minulla ei ole etukäteen mitään käsitystä. Ja toiseksi Mikaelin kirkko vetää ihmisiä 1200 kun Temppeliaukion kirkkoon mahtuu vain 750. Kysesitä messua on myöskin ilmeisesti mainostettu aikalailla Turun alueella joten väkeä saattaa tulla paikapäälle paljonkin. Turku tv tulee myöskin televisioimaan tilaisuuden.

Järjestyksenvalvojia koskevan lainsäädännön muutokset

Elämme nyt aikaa jälkeen 01.03.2007. Tapahtununeet muutokset ovat seuraavia: Jv:den koulutus vaatimukset muuttuivat, kouluttajien koulutusvaatimukset muuttuivat sekä kaasusumuttimen kolutusvaatimukset muuttuivat.

Kaasusumutinkoulutus
Kaikki Jv lain alaiset kaasusumutinluvat menevät vanhaksi viimeinen päivä kuluvaa kuukautta. Kolutusvaatimuksen on nykyään LYTP:ssä mainittu vartijan kaasusumutinkoulutus joka ei missään nimessä aikaisemmin ollut mahdollista. Tämä aiheuttaa sen että kaasusumitinkoulutuksiin on hirveä tunku ja on hyvinkin mahdollista että kaikilla tarvitsevilla ei ole mahdollisuutta osallistua kolutukseen joten he eivät voi tämän kuun viimeisen päivän jälkeen kantaa kaasua mukana työtehtävissä. Tämä taasen mielestäni aiheuttaa hyvin suuren riskin työturvallisuuden kannalta.

Kouluttajien koulutusvaatimukset
Aikaisemminhan Jv kouluttajille ei ollut mainutta laissa minkäänlaista koulutusvaatimusta. Tässä kohtaa koulutusvaatimuksen ilmestyminen läinsäädäntöön on hyvä asia, koska nyt saadaan alalta pois epäsopivia kouluttajia. Uusi koulutusvaatimus on poliisikoulun järjestämä viikon mittainen kurssi. Kuitenkin tässä kohdassa haluaisin kritisoida lain kiirreellistä läpivientiä, koska nyt tapahtunee se että kouluttamiseen tulee lyhyehkö tauko jos ei halua käyttää isoja ja kalliita koultuskeskuksia. Tämä johtuu sittä että lupakäsittelyissä kuitenkin menee sen verran aikaa että uudet kurssit pääsevät alkamaan vasta tämän kuun lopulla taikka vasta ensi kuussa.

JV kolutuksen kolutusvaatimukset
Jv:den kolutus tulee pitenemään mikä on mielstäni hyvä asia. Kolutuksen piteneminen toivottavasti karsii epäkelpoaainesta sekä antaa paremmat edellytykset toimia tässä yhdessä maailman vaikeimmista asiakaspalveluammateista. Hyvää on myöskin se että peruskurssille tuodaan mukaan enemmän voimakäyttöä, koska vanha muotoisessa kurssituksessa voimankäyttökurssi oli erikseen ja peruskurssilla sitä oli jos kouluttajaa kiinosti tai aikaa jäi ylimääräistä. Parhaimpana uudistuksena pidän kuitenkin sitä että kaikki Jv joutuvat lakisääteisesti käymään viiden vuoden välein kertauskoulutuksen jos haluavat uusia korttinsa.

Yleisesti ottaen uusi lainsäädäntö on viety päätökseen aivan liian nopeassa aikataulussa. Miksi TAVY halusi että on vain yhden kuukauden siirtymä aika eikä suinkaan ehdotettu 6 kuukautta. Aina kun asioita viedään kiirellä läpi niin virheitä sattuu ja kuten nyt on jo huomattu uudesta koulutusmateriaalista puuttuu uusinta lainsäädäntöä. Mahtaapa olla kiirettä seurraavat kuudet Tampereella poliisikoululla kun kaikki halukkaat kouluttajat lähtevät kursille uusimaan lupiaan. Niin etttä kannattiko kiirehtiä