31.3.2008

Inhimillisyys

Inhimillisyys on osa meitä jokaista mutta työssäni olen huomannut, että ihmiset yrittävät käyttää minun inhimillisyyttäni hyväkseen. Sitten kun sen hyväksikäyttäminen ei onnistukkaan niin olen kylmä kusipää ja todella onneton asikaspalvelija. On vain yksinkertaisesti sellaisia asioita joihin inhimillisyys ei vaikuta millään tavalla kuten esimerkiksi se, että jos olet liian humalassa ja evään sinulta sisään pääsyn niin sisäänpääsyyn ei vaikuta se että olet menossa tai tulossa esim hautajaisista se nyt vaan on niin että jos olet liian humalassa niin et pääse sisään. Kyllä minäkin olen tunteva ihminen vaikka kovin moni asiakas on varmasti erimieltä. Ymmärrän kyllä ihmisten tuskaa ja surua mutta se ei vaan muuta sitä faktaa että en voi joustaa sellaisista asioista jotka seisoo laissa. Nyt joku sitten kiirehtii kommentoimaan seuraavaa lausetta, että onpas kylmää mutta todellisuus on se että en todellisuudessa voi tietää mikä on totta ja mikä ei eikä se oikeastaan minua edes kiinnosta juurikaan tässä kontekstissa.
Toinen puoli tässä asiassa on ne ihmiset jotka pitävät ovimiestä heidän yksityisenä kuuntelijana kaikissa asioissa. Kyllä minä kuuntelen mitä sinä sanot mutta ei se todellisuudessa kiinnosta suurimmassa osassa tapauksissa minua juuri yhtään. Olen vuosien varrellla nähnyt niin monta surillista ihmiskohtaloa ja kuullut monta tarinaa, että pistää miettimään miten ihmiset kertovat niinkin yksityiskohtaisesti omasta elämästään täysin tuntemattomalle ihmisell. Itselle tuntemattomalle ihmiselle avautuminen ei tulisi mieleenkään. Se mikä tämän kaltaisilta ihmisiltä tuppaa unohtumaan on se, että en ole siellä pelkästään heitä varten vaan kaikkia varten jotka ovat asiakkaana eli jos minun täytyy mennä hoitamaan työhöni kuuluvaa asiaa niin silloin on ihan turha valittaa kun en voikaan omistatutua pelkästään sinulle. Kyllä sekin on inhimillisyyttä kun kuuntelen sinun ja muiden elämäntarinoita vaikka ne eivät todellisuudessa minua kiinnosta.

2 kommenttia:

Sami Rautiainen kirjoitti...

Tähän viestiin liittymätön sekava paasaus:

Hei vaan,

Taisi Aasiakas sivuilta löytyä tämä linkki. Täytyy sanoa, että on hyvin mietittyä tekstiä tällä sivustolla.

Itselläni on ollut kovin ennakkoluuloinen asenne järjestysmiehiä vastaan. Yhtenä suurimpana syynä oli puolivuotiseni metrovartijana Helsingissä. Jätin työt, ei asiakkaiden, vaan kolleegoiden vuoksi.

Eikä Amsterdamissa asuessa baaritiskin takana työskennellessä auttanut, kun meitä suojaava järjestysmies löi asiakkaiden nähden kolleegani päätä baaritiskiin.

Mutta tämä blogi saa muistamaan ne sadat järjestysmiehet, jotka ovat olleet hämäävän ystävällisiä ja kohteliaita. Jotenkin sitä vain muistaa ne pahimmat tapaukset.

Kuten kaikissa ihmisryhmissä, myös järjestysmiehissä on ne mädät hedelmät, jotka muistaa. Aasiakas.net antaa tilan huutaa tyhjyyteen omaa turhautumista, mikä on loistavaa, ja tämä blogi muistuttaa todellisuudesta; ihminen se lihamuurinkin takaa löytyy.

Varsinkin Aasiakas.netissä huomasin, että turvallisuusalan henkilöitä epäillään älykkyyden suhteen. Onhan niitä, kuten on mainittu, jotka työskentelee 8-10 tuntia, punttaa jokusen tunnin, tatamilla pari tuntia etc. Eikä Schoppenhauerin teorioita luettele.

Mutta ei Schoppenhauer ole älykkyyden määre. Juha Vuori, mm. Juoppohullun Päiväkirjan kirjoittanut mies ei ehkä ole paras kertomaan shampanjan eri vuosikertojen vivahteista, mutta ilomielin lasken hänet Veikko Huovisen ja Juha Waltarin joukkoon.

Tässä puhutaan ihmisluonnosta. En oikein voi sen enemmän kirjoittaa, vaikka muusta selityksestä tuli pidempiäkin tarinoita. Ihmisluonto. Tämän blogin kirjoittaja on ihmisen lukija.

Ainoa mistä naputtamisen aihetta tällä sivulla on, on toistuvat kirjoitusvirheet. Mutta kielen sujuvuus ja kirjoitusvirheiden tyyli näyttää minulle, tietokonenörtille, siltä että Wordin automaattikorjaus on päällä ja mies kirjoittaa riittävän nopeasti, että jokunen välilyönti meneev äärään paikkaan, jokujää välistä.

No, mutta, näyttääpä tämä hanurinnuolentaviestiltä, mutta sitä se ei ole. Jos hehkutan, se on syystä. Jos kurkkaatte blogiani; suomenkielistä tai englannin-, niin huomannette, että ei siellä tähän sävyyn kirjoiteta kovin usen.

//Sami

Turvallisuuden tekijä kirjoitti...

Kiitos palautteestasi!

Se että tekstissä on paljon kirjoitusvirheitä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että teksti jota kirjoitan on tajunnanvirtaa ei niinkään järjestyksessä olevia ajatuksia. Kirjoitan yleensä heti mieleeni tulee aihe mistä kirjoittaa.

Monelta alamme työntekijältä tuppaa unohtumaan kaksi asiaa toinen on se että asiakas tulee aina lähtökohtaisesti ihmisenä eikä asiakkaana ja se joka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu.