31.3.2008

Tippaamisesta

Tippikulttuuri siinä sana mikä ei kuulu Suomalaiseen sanavarastoon. Saan työstäni tuntipalkan enkä siis elä tipeistä ne ei vät muodosta osaa minun tuloista vaikkakin ovat kiva lisä palkkaan. Miten hyvää tulee olla palvelun jotta Suomalainen jättää tippiä? Tässä on sellainen kysymys johon en ole keksinyt vielä vastausta. Otetaan esimerkin kautta jotta ymmärrätte paremmin mitä tarkoitan tämä tapahtui siis lauantai iltana. Bariin tulee seurue johon kuuluu kaksi vanhempaa henkilöa ja kolme nuorehkoa henkilöä. Järjestin heille pöydän jo muutenkin täydestä baarista josta olivat sitten todella kiitollisia. No sitten tuli vanhempien henkilöiden aika lähteä joten heille yritettiin soittaa taksia keskuksen kautta mutta sehän ei onnistunut enään puolenyön aikaan joten järjestin heille taksin alle viidessä minuutissa yöruuhkan aikaan josta he olivat todella tyytyväisiä. Keihuivat kuinka hyvä ja ystävällinen olen ja sitten vanhempi herrasmies vannotti poikaansa, että portsarille pitää jättää rahaa. No sitten tulee nuorison aika lähteä ja tämä poika tulee maailman miehein elkein että saako tipata ja jättää tippiä kokonaiset 3,20€. Tässä tilanteessa on kaksi vaihtoehto joko jättää oikeasti sitten seteli tippiä taikka sitten ei jätä mitään mutta muistaa kiittää. Täytyy myöntää kyllä, että jäi suorastaan vituttamaan tuo 3,20€ olisi vaan kiittänyt ja jatkanut matkaansa niin minuakaan ei olisi vituttanut. Pelisilmää kiitos!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varsin ymmärrettävää toisaalta...mutta olisitko markka-aikana katsonut pahalla jos kouraasi oltaisiin isketty kahdenkympin seteli?

Eurojen "pienuus" hämää ainakin itseäni välillä kovinkin paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Tollaiset kirjoittamattomat säännöt ovat yksi este vapaalle tippikulttuurille, ei se ole asiakkaastakaan mukavaa jos joutuu miettimään minkä verran tipata jottei aspa vedä hernettä sieraimeen. Tämä ajattelu helposti johtaa siihen, että pian sitä odotetaan vaihtorahaa jo tipistäkin. Kokemuksesta olen oppinut, että luova huumori on paras keino saada tippiä nuoremmilta sälleiltä.

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

Itselläni on ravintolassa tapana jättää tippiä noin 10%:ia siitä, mitä illan aikana olen rahaa käyttänyt. Noin 10% siksi, että pyöristän sen johonkin sopivaan tasarahaan, esimerkiksi 2 euroinen (yleensä tässä tyhjenee koko kolikkopuoli) tai viitonen tai sen kerrannainen.

Taksi on toinen tippauspaikka. Siellä tosin en tippaa, jos taksikuski ajelee ylinopeutta vaikka olisi kuinka suora ja tyhjä tie ja yöaika. Erästä taksikuskia, joka ajoi minut Tampereella kentältä Hervantaan tippasin 20 euroa ja syyksi ilmoitin, että oli ensimmäinen taksikuski omalla kohdallani, joka osaa liikennesäännöt.