23.10.2008

Uhkailu, kiristys ja lahjonta

Uhkailu, kiristys ja lahjonta siinä varsinainen kolmikko joilla ihmiset luulevat saavansa haluamansa. Monessa tapauksessa varsinkin järjestyksenvalvojan hommissa huomaa, että kun esim. evää joltakin pääsyn ravintolaan niin kovin moni asiakas yrittää muuttaa JV:n mieltä jollain näistä kolmesta asiasta. Seuraavaksi kirjoitan näistä kolmesta asiasta omat esimerkkinsä. Näiden esimerkkien on tarkoitus saada ihmiset miettimään omaan käytöstään niissä tilanteissa joissa JV joutuu puuttumaan heidän oikeuksiinsa. Emme todellakaan tee näitä päätöksiä ilman perusteita ja kiusallamme vaan hoitaaksemme työmme jotta meillä säilyy työpaikka ja ravintolalla luvat anniskella alkoholia.

1. Uhkailu

Henkilö X pyrkii erääseen Helsingissä sijaitsevaan pubiin jossa ovella päisvystää JV joka evää kyseiseltä henkilöltä sisään pääsyn. Tämän jälkeen käydään seuraavanlainen keskustelu.

Henkilö X: V***u että säkin oot yks läski.
Järjestyksenvalvoja: No niin olenkin. Kerro jotain uutta.
Henkilö X: V***u kun mä olin linnassa niin mä vedin tollasia sun kaltasia läskejä perseeseen.
JV: No sehän on mukava kuulla. Ole ystävällinen ja poistu ravintolamme alueelta!
Henkilö X: Kohta tulee turpaan!
JV: Nyt sulla on kaksi vaihtoehtoa joko sä vietät yösi kisahallissa tai sitten sä poistut nyt heti.

Henkilö X kiroilee ja puhisee hetken ja sitten jatkaa matkaansa.

2. Kiristys

Tämä tarina sai myöskin alkunsa pääsynestämisestä. Henkilö D pyrkii Helsingissä sijaitsevaan pubiin mutta herran humalatila on sen verran kova, että anniskelun edellytykset eivät täyty. Tästä viriää seuraavanlainen keskustelu.

Henkilö D: Mä olen tän pubin kanta-asiakas.
Järjestyksenvalvoja: Te olette nyt niin humalassa, että teidän oletetulla kanta-asiakkuudella ei ole mitään tekoa tämän asian kanssa. (En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt kyseistä henkilöä vaikka seison kyseisellä ovella melkein joka viikonloppu)
Henkilö D: Mulla on tän pubin kanta-asiakaskortti
JV: Vaikka teillä olisi kanta-asikas kortti niin te olette edelleenkin liian humalassa tähän pubiin.
Henkilö D: V***u mä en tuu koskaan enään tähän paikkaan.
JV: Teillä on täysi oikeus tehdä tämä valinta ja nyt teidän on aika poistua.

Aikaa kuluu pari tuntia ja samainen kaveri tulee takaisin ja lätkäisee meidän pubin kanta-asiakas kortin JV:n rintaan sanaakaan sanomatta ja poistuu. Korttia tarkastaessamme kukaan edes ravintolapäällikkö ei tiennyt kuka kyseinen henkilö D oli.


3. Lahjonta

Erään Helsinkiläisen pubin ovelle saapuu kolme henkilöä joista kaikkien kolmen osalta ei toteudu anniskelun edellytykset. Tämän heille kerrottuani yksi kolmesta alkaa kaivamaan rahaa taskustaan ja toteaa, että paljonko pitää maksaa jotta pääsee sisään. Johon totsin, että vaikka sulla olis 500 € seteli siinä niin siltikään en ota teitä sisään, koska olette aivan liian humalassa. Raha ei siis todellakaan ratkaise mitään.

1 kommentti:

Jaakko Fagerlund kirjoitti...

"En ollut koskaan aikaisemmin nähnyt kyseistä henkilöä vaikka seison kyseisellä ovella melkein joka viikonloppu"

Eikös ne kanta-asiakkaat käy arkipäivinä "ottamassa yhden"? ;)