7.10.2008

Maailmanomistajat

Joillakin ihmisillä on kummallinen harhaluulo siitä että he saavat tehdä mitä haluavat. Tätä ihmisryhmää kutsutaan maailmanomistajiksi, koska yleensä kun tulee aika poistua ravintolasta niin joko omistetaan baari tai tunnetaan omistaja tai ravintolapäällikkö jne.
Kaksi viikkoa sitten taas kerran tälläinen maailmanomistaja lupasi hankkia minulle kenkää mutta vieläpä seison samalla ovella. Olin jo aikaisemmin illalla huomauttanut kyseiselle herralle siitä mikä on sopivaa käyttäytymistä ravintolassa ja mikä ei. Olinpa siinä tiskin takana juomassa erästä ylikansallista apselsiini limunaatia kun tämä siisti herra ottaa ja sylkäisee lattialle vaikka hänen kaverinsa oli juuri sanonut että lennät pihalle jos sen teet. No laitonpa limunaati lasini sivuun ja siirryin kyseiselle herralle että nyt on aika poistua, koska ei kuulu hyviin tapoihin sylkeä lattialle. No tämähän loukkasi suuresti herran tunteita kun häntä pyydetään poistumaan joten pyysin vielä toisen kerran ei mitään vaikutusta. Tässä vaiheessa kerroin hänelle mitä tulee tapahtumaan eli seuraavaksi käsken poistua ja jos käskyn jälkeen ette poistu niin joudun poistamaan teidät. Käskyn jälkeen hän ei poistunut joten lähdin ohjaamaan häntä ulos ja tämähän ei käynyt laatuun. Tässä vaihessa hän kertoi että omistaa neljä baaria Helsingissä ja että minä saan kenkää samantien (Pieni hauska yksityiskohta on se, että ravintolapäällikkö seisoi koko tämän episodin ajan aivan vieressä ja hymyili.) Sitten hän saa hienon päähänpiston ja rikkoo tuopin lyömällä sen tiskiin ja uhkaa hajottavansa baarin sitten mentiin ulos hiukan vauhdikkaammin. Loppu hyvin kaikki hyvin! Ja kenkää ei ole vieläkään tullut.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuo ravintolapäälliköllä uhkaileminenkin taas tosi uskottavaa puuhaa. Itse tunnen oman kantapubini henkilökunnan kohtuullisen hyvin ja olisin todella häpeissäni jos vähänkin käyttäytyisin huonosti. Luulenpa, että henkilöt jotka oikeasti tuntevat esim. ravintolapäällikön, ovat todella hiljaista ja sopuisaa porukkaa. Näin ainakin mitä itse olen muista kanta-asiakkaista huomannut...