18.1.2007

Helsingin taksikeskus

Nyt mennään vähän ohi aiheesta mutta se sallittakoon, koska tämä aihe liittyy hyvin läheisesti monen ovimiehen ja vartijan työnkuvaan. Eli olen tässä vuosien varrella miettinyt sellaista asiaa, että mikä Helsingin taksikeskuksessa oikein mättää. Vaikka hinnaston mukainen hinta esim. autobookingilla (jota minä joudun käyttämään pääasiallisesti) on 0,82 € + pvm niin silti he eivät takaa sitä, että taksi sapuu (tilaus voimassa kymmenen minuuttia) vaikka tilauksesta on siis keskimäärin maksettu noin 0,90€ (noin 5 markkaa). Entä, jos taksi ei tilauksesta huolimatta tule? Ylhäällä linkki josta voitte varmistua edellisestä vaittämästäni.

Sitten päästäänkin toista mieltäni vaivanneeseen asiaan jo vuosia tidetty ongelma on ravintoloiden sulkemisajankohdat miksi helsingin taksikeskus menee aivan liian usein tukkoon ja takseja ei vain yksinkertaisesti saa. Eikö tähän olisi hyvin yksinkertainen ratkaisu lisätään autojen määrää ruuhka-aikoina. Monta kertaa on myöskin käynyt niin, että taksikeskus on ilmoittanut, että emme ota tilauksia vastaan ennen kellonaikaa X ja taas meni vähintään noin euron verran rahaa heidän kassaansa asiakkaalta aivan turhaan.

Loppuun voikin esittää kysymyksen: Mikä on sellainen palvelu josta joutuu joka kerta maksamaan mutta silti ei ole koskaan varmuutta siitä että saa rahalleen vastinetta.
Vastaus: Se on Helsingin taksikeskus se kaunein ja suurin kun juuri muita ei ole.

Olen itse siirtynyt käyttämään muita mahdollisia firmojen omia keskuksia heiltä sentään saa rahalleen vastinetta.

3 kommenttia:

Lex Arma kirjoitti...

Asiaa!

Itse tilaan takseja parhaimmillaan toistakymmentä kertaa päivässä,
ja olen tuskaillut useasti saman asian kanssa.

Lusikka lattiaan kirjoitti...

"Eikö tähän olisi hyvin yksinkertainen ratkaisu lisätään autojen määrää ruuhka-aikoina."

Kyseinen ehdotus on varmaan hyvä silloin kun ei katso sitä taksin näkökulmasta...

ja useimmissa kaupungeissa kaikki taksit ovat jo ajossa ruuhka-aikana.

Jos taas mietit sitä että lisää taksilupia tai ylipäänsä lisää takseja ruuhka-ajoille niin se ei loppuviimein ratkaise mitään.
Ongelma vain siirtyisi muulle osa-alueelle.

Tosin taksivälityksissä on parantamisen varaa, niin Tampereella kuin kuulemani mukaan hesassakin.

Itse olen myös ihmetellyt sitä että miten taksikeskus lupaa taksin mutta ei pysty sitä kumminkaan takaamaan... tämähän ei onnistuisi oikeastaan millään muulla alalla.
Eli se että saat palvelusta rahat vaikka et toimita palvelua...

Anonyymi kirjoitti...

Pieni kommentti taksien puolesta.

Eli jos taksien määrää lisättäisiin esim. la illoiksi/öiksi niin 60% takseista seisoisi tolpalla tyhjänä 18-02 välisen ajan ja painaisi duunia vain sen 02-05 välisen ajan, provikka palkalla ajavia (joita suurin osa kuskeista on) ei paljoa hymyilyttäsi jos duunia olisi se vaivaiset 3h per yö. Lähtisittekö itse noin. kolmeksi tunniksi viikonloppu yönä töihin??? Jos tahtoo taksin viikonloppu yönä niin vinkki: Lähde baarista tms. puolta tuntia ennen sulkemis aikaa, niin voin taata jotta silloin sen taksin saanti on paaaaaaljon helpompaa kuin seistä tolpalla klo04 jälk.