6.6.2007

Asiakaspalautetta tunteella?

Meidän alalla on asiakaspalautetta kahdenlaista sanallista ja fyysistä. Suurin osa tyytömättömistä asiakkaista antaa asiakaspalutteensa sanallisessa muodossa joko asiakkaan edustajalle taikka suoraan vartioismisliikkeelle. Sitten on myöskin se kansanosa joka antaa palautteen suoraan kyseiselle vartijalle ja yleensä ryyditettynä muutamalla kirosanalla ja uhkauksilla. Sanallisen palutteen antajat ovat kuitenkin aina helppoja tapauksia maailmaan mahtuu puhetta. Vuosien varrella olen kuunnellut paljonkin sanallista palautetta asikakkailta jotka ovat sisältäneet todellista sanansäilän heilutusta. Esimerkkeinä voisivat toimia nämä muutamat usein toistuvat sinäkin vitun läski, vitun homo, mikä säkin oikeen luulet olevasi, vittu mä tapan sut ja niin edelleen.
Sitten tämä toinen ryhmä jotka siirtyvät fyysiseen palutteeseen kun verbaalinen lahjakkuus loppuun kesken kun vartija tai järjestyksenvalvoja ei olekkaan niin tyhmä kun yleinen oletus tuntuu olevan. Kun sanat loppuvat niin nyrkit puhuvat puolestaan. Olen kuullut itsekin monia tappouhkauksia urani aikana mutta kovin harva niistä on vakvasti otettava mutta jotkut ovat onneksi vielä kukaan ole toteuttanut uhakaustaan. Sitä en ole koskaan ymmärtänyt miksi ihmisten pitää käydä vartijoiden tai järjestyksenvalvojien päälle, koska näissä tilanteissa on vain ja ainoastaan hopeasija jaettavana päällekarkaajalle. Sitten kun jäädään sille jo etukäteen jaetulle hopeasijalle ollaan itkemässä poliisille ja oiekeuslaitokselle itkemässä kuinka se paha vartija tai järjestyksenvalvoja satutti. Vanha sanontakin jo sanoo että sitä saa mitä tilaa.
Lopuksi vielä pienenä vihjeenä kaikille teille jotka tykkäätte kännipäissänne uhkailla meitä. On vielä jotenkin ymmärrettävää että menette henkilökohtaisuuksiin vaikka ette tunne meitä ja jollain heikolla tavalla on ymmärrettävää että uhkaatte meidän henkeämme "leikillänne" mutta sille tielle ei kannata lähteä, että heitätte uhkauksenne koskamaan meidän perheitämmä siinä menee erittäin selkeä raja jota ei todellakaan kannata ylittää.

Ei kommentteja: