19.6.2007

Suomalainen lainkuuliaisuus!

Suomalainen on hyvin lainkuuliainen ihminen joka narisee ja narisee mutta silti kunnioittaa asetettua lakia. Uuden tupakklain astuessa voimaan ja sitä ennen suomalaiset ihmiset narisivat, että on se vaan niin kauheaa kun joutuu ravintolasta ulos tupakalle mutta taas kerran suomalaiset osoittivat lainkuuliaisuutensa menemällä ulos tupakalle pienen narinan ryydittämänä. Se missä suomalainen ei ole lainkuuliainen on se, että ravintolasta viedään ravintolasta juomia ulos sekä että juodaan omia juomia ravintolassa. Tämä taasen uuden tupakkalain kanssa tuo meille järjestyksenvalvojille lisää töitä, koska ravintolan pitää pystyä valvomaan että ihmiset eivät vie juomia ulos mukanaan ulos mentäessä tupakalle.
Se minkä aika tulee näyttämään ja on hyvin mahdollista, että kun ihmiset menevät ulos tupakalle niin järjestyshäiriöt tulevat mahdollisesti lisääntymään. Tämä sillä perusteella että ulkona on helpompi aloittaa tappelu kun se on ei kenenkään maata kun taas ravintolassa siällä ollessa ajatellaan että joku omistaa tämän tilan. Tätä on jo ilmeisesti ennakoitu siinä vaiheessa kun majoitus ja ravitsemisliike asetusta muutettiin niin että ravintola voi joutua asettamaan myöskin ravintolan ulkopuolelle järjestyksenvalvojia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ravintoloiden jonot ja välitön lähjeisyys on ravintolan vastuulla, joten jos tulee tappelu on järkkäriin velvollisuus mennä väliin!

Turvallisuuden tekijä kirjoitti...

Hyvää ja terävää havainnointia mutta mihin vedetään se raja millä määritellään välitön läheisyys, koska sitä terminä ei ole missään määritelty.