3.9.2008

Kolme pienempää tarinaa samalta illalta

Näitä kolmea pientä tarinaa yhdistää yksi asia joka selviää sinulle kun olet lukenut kaikki tarinat. Mikä onkaan näiden tarinoiden opetus sillä jokaiseen tarinaan liittyy jonkinmoinen opetus.

Baariin saapuu kaksi miestä joista toiselta tiedustelen, että mikähän mahtaa olla kaverin kunto. Johon tämä sankari toteaa, että no vittu parempi kun sulla. Väärä vastaus jos hän olisi vastannut asiallisesti niin olisin ottanut hänet sisään. Jos esitän asiallisen kysmyksen ystävällisesti niin minun ei todellakaan tarvitse kuunnella vittuilua. Ravintola saa valita asiakkaansa. Se ei todellakaan auta mitään, että uhkaillaan sillä että soitan kaikki kaverini pois baarista, koska asiakkaita tulee ja asiakkaita menee se on liiketoimintaa.

Näen jo kaukaa kun eräs epätoivottu asiakas tulee uhmakkaasti kohti vartioimaani ovea. Sanon hänelle suoraan että ei tänään ja vetoan hänen aikaisempaan käytökseensä. Saman tien hän rupeaa ottamaan kierroksia ja huutamaan. Siitä on sen verran jo aikaa kun kyseinen herra viimeksi kävi, että olisin ollut valmis harkitsemaan uudestaan ja ottaa hänet kokeeksi sisään. Ilmoitti ettei tule enään koskaan en ole hirveän pahoillani.

Baariin saapuu ryhmä vaihtoehto nuoria joista tietenkin se ainoa jonka kunto ei riitä enään viinan juontiin. No tietenkin minusta leimattiin siinä sitten rasisti. Se ainoa parodoksi oli se että kyseinen ulkomaalainen oli vaalea ihoinen mies. Sieltä tuli sitten muutenkin erittäin mielenkiintoista tekstiä no enpä siteen ottanut ketään heistä sisään.

2.9.2008

Hyvän illan yö ja sunnuntai ilta

Kello on noin 4:30 iltavuoro on taakse jäänyttä elämää ja olen juuri noussut taksista kotini edustalla. Oli taas pitkästä erittäin hyvä ja hauska iltavuoro töissä(kiitos siitä kuuluu myöskin tiskin taakse kreikkalaiselle atleetille ja henkilökohtaiselle hierojalleni). Ensimmäinen asia jonka huomaan on, että joku teinipariskunta pitää perheriitaa ikkunani alla. Ei tässä mitään ajattelin että kohta ne lähtee siitä pois. Avaan rappukäytävän oven ja ensimmäinen asia mikä minua rappukäytävässä tervehtii on erittäin tymäkkä vatsahappo oksennuksen haju. Toinen asia mitä huomaan on se, että toisesta kerroksesta jostain kämpästä kuuluu ihan reippaalla volyymilla musiikki rappukäytävään asti. Tässä kohtaa ajattelin että nyt on taas ne hetket käsillä kun Turvallisuuden tekijän huumorintaju loppuu kohta. Menin siitä sitten kämppään sisään ja ajattelin että antaa olla kun musiikki ei kuulu tänne asti. Herään siinä sitten sunnuntaina reippaasti iltapäivän puolella ja totean että on aika lähteä sunnuntai kebabille. Avaan kämpän oven ja samantien sieraimiini tulvahtaa rehellinen paskanhaju joku oli sitten vielä aikaisen aamun tunteina käynyt rappukäytävässä paskalla.
Eipä nämä koettelemukset suinkaan tähän loppunut vaan istuin siinä sitten kebabin jälkeen eräässä baarissa kahvilla ja olin jo pois lähdössä. Huomasin siinä sitten tiskille mennessäni, että tuttu baarimikko ei oikein tahdo saada erästä miesasikasta lähtemään pois. Jäin siihen viereen sitten henkiseksitueksi. No eipä herra usko pyyntöjä eikä käskyjä joten totesin hänelle että nyt on aika lähteä tähän suuntaan ole ystävällinen. Seursin asiakkaan ulos missä vaiheessa häneen koskematta olinhan vapaalla. Jäin hetkeksi vielä juttelemaan baarimikon kanssa. Lähden siitä sitten kohti uusia seikkaluja niin eiköhän tämä herra lähde seuraamaan minua. Jossain vaihessa kun kyseinen herra oli liian lähellä käännyin ympäri ja totesin että nyt on ne hetket käsillä kun sun on aika suksia vittuun siitä ennen kuin hermostun. Tähän herran vastaus oli ykskantaan sä kuolet kohta. Jaahas! Aikaa kuluu muutama tunti ja istun toisessa baarissa toisella puolella kaupunkia niin eiköhän tämä sama herra ilmesty kyseiseen baariin. Kun hän minut huomattuaan lähtee tulemaan kohti niin ponkaisen baarijakkaralta ylös ja totean että nyt painut helvettiin täältä, koska olet jo kerran uhannut tappaa minut tänään. Tutta baarimikko hämmästyy tilanetta ja kysyy mitä tapahtui kerroin hänellä saman tarinan.

1.9.2008

Respaneidin auvoista arkea!

Kirjoitanpas taas pitkästä aikaa päivätyöstäni jossa ei juurikaan mitään tapahdu. Silloin kuitenkin kun tulee se hetki, että alkaa tapahtumaan niin silloin yleensä on kyse vakavista asioista. Se että työskentelen respakohteessa ei tarkoita sitä ettenkö olisi valmis ja pystyväinen toimimaan tilanteen sitä vaatiessa. Esimieheni kuitenkin ajattelee asian sillä tavalla, että eihän respoissa ole koskaan voimankäyttötilanteita. Tästä päästäänkin siihen, että kyseisestä respa kohteesta jossa työskentelen vakituisena jo reippaasti kolmatta vuotta ei löydy minkäänlaisia voimankäyttövälineitä. Olen tänä aikana kun olen kyseissä respassa työskennellyt niin olen tuonut kyseisen voimänkäyttöväline asian esiin tasaisin väliajoin joka kerta vastaus on ollut suoraan kieltävä tai erittäin kiertelevä ei. Tämä asia on jo toista kertaa hoidettavana meidän yrityksemme työsuojeluvaltuutetulla ja tällä viikolla pitäisi taas tulla uusi päätös asiasta pelkäänpä vaan, että taas tulee kieltävä päätös. Toivon todella että tällä kertaa tulee myöntävä päätös, koska meille on ilmestynyt uusi häirikkö jokunen kuukausi sitten. Tämä kyseinen siisti herrasmies on entinen linnakundi jolla on errittäin lyhyt pinna jos hän ei saa sitä mitä hän haluaa. Tässä välissä yritin saada niitä tarpeellisia voimankäyttövälineitä tällä syyllä mutta ei. No sitten kyseinen herrasmies saapui paikalle ja se olli minuutin kun hänellä alkoi nousta kierrokset oikein kunnolla.