27.8.2007

"Taiteiden yö"

Taiteiden yö siinä vasta juhlista jaloin ja jopa kontatenkin. Jäin perjantaina miettimään että mikä on nykyisellään taiteiden yön tarkoitus vaikka jo on maanantai tämä sama asia edelleenkin mietityttää minua. Onko tarkoituksen mukaista että tälläisellä tapahatumalla edistetään nuorten ja lasten alkoholin käyttöä, annetaan kenties mahdollisuus niille wannabe taiteilijoille jotka sutivat maalia tauluun ja sillä varjolla vetävät viinaa kaksikymmentä vuotta vai kenties onko mahdollista että taiteiden yöllä ei enään ole tarkoitusta. Perjantai ilta oli jotain aivan järkyttävää työn kannalta, koska nyt oli taiteiden yö siirretty torstailta perjantaille joka tuo ravintolihin aivan järkyttävän kaaoksen kun yhdistetään normaali viikonloppu ilta sekä taiteiden yö. Taiteiden yön varjolla eräs lapsiperhe yritti baariin sisään lapsien kanssa sillä verukkeella että nythän on taiteiden yö ja silloin lastenkin kuuluu päästä ravintolaan. Epäsin heiltä pääsyn sillä perusteella etten pysty takaamaan pienten lasten turvallisuustta (alle kouluikäisiä tai juuri koulun aloittaneita). Anteeksi mitä baarihan nyt kuitenkin tarkoitettu aikuisille eikä missään tilanteessa varsinkaan noin pienille lapsille. Jos vanhemmilla on noin kova hinku päästä baariin niin ehkä siinä vaiheessa oikea ratkaisu on palkata lastenhoitaja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taiteiden yö on ajatuksena edelleenkin hyvä, mutta se toimisi huomattavasti paremmin mikäli se sijoitettaisiin uudelleen torstai-iltaan.

Olen itse pyrkinyt kyseisenä iltana spottaamaan jo ennalta pari yksittäistä kiinnostavaa tapahtumaa joita olen sitten mennyt katsomaan. Ei ole mitään järkeä lähteä vain päämäärättömästi tungokseen katsomaan "mitähän nyt olisi tarjolla". Tänä vuonna olin poissa kaupungista. Maalla oli mukavaa.

Sami Rautiainen kirjoitti...

Vanhemmat toivat tuon ikäisiä baariin?! Pitivät tuon ikäisiä vielä hereillä?!

Silloin kun minä olin lapsi, niin mummot käyttäyty hyvin ja itse joutui aina skarppaamaan niiden vierellä ja vanhemmat pitivät vitsoin kuria yllä.

Nyt hyysätään ja suojellaan. Ja lapset peloissaan puukottaa ja töhrii seiniä. Ja mummot lyö kepillä kun kellonaikaa kysyy.